Card 1c Card 1d Card 1h Card 1s Card 2c Card 2d Card 2h Card 2s Card 3c Card 3d Card 3h Card 3s Card 4c Card 4d Card 4h Card 4s Card 5c Card 5d Card 5h Card 5s Card 6c Card 6d Card 6h Card 6s Card 7c Card 7d Card 7h Card 7s Card 8c Card 8d Card 8h Card 8s Card 9c Card 9d Card 9h Card 9s Card 10c Card 10d Card 10h Card 10s Card 11c Card 11d Card 11h Card 11s Card 12c Card 12d Card 12h Card 12s Card 13c Card 13d Card 13h Card 13s
Onnittelut! Sinä voitit!
Pelin tulokset
Aika:232:324
Kortteja jäljellä:12312
Aikabonus:1234
Yhteispisteet:3424
Tilastosi
Paras tulos:3432Päivämäärä:YYYY-MM-DD
Voitetut pelit:32Keskimääräiset pisteet:321232
Pelatut pelit:62Keskimääräiset pisteet:321233
Voittoprosentti:23%
Tykkää meistä Facebookissa!
 

Pelaa uudelleen
Tilastosi
Valitse pisteytys
 Ei pisteytystä
 Standardi ei-ajastettu pisteytys
Standardi ajastettu pisteytys
 Kasino pisteytys
Yksi maa
 Kaksi maata
 Neljä maata
Perustilastot
Pelatut pelit:
Voitetut pelit:
Voittoprosentti:
Pisin voittoputki:
Pisin tappioputki:
Nykyinen putki:
Pistetilastot
Paras tulos:
Päivämäärä:
Keskimääräiset pisteet voitettua peliä kohden:
Keskimääräiset pisteet kaiken kaikkiaan:
Aika ja siirrot
Kokonaisaika pelattu (sekunnit):
Keskimääräinen aika voitettua peliä kohden (sekunnit):
Siirtojen kokonaismäärä:
Keskimääräiset siirrot voitettua peliä kohden:
Keskimääräiset siirrot tunnissa voitettua peliä kohden:
Palauta
 
Sulje
Tietoa

Tykkää meistä Facebookissa! Voit aina lähettää kysymyksen tänne.

 

Tärkeät oikotienäppäimet

Aseta koko näyttö:F11 (useimmat selaimet)
Peruuta siirto:Ctrl+Z
Jaa uudelleen:F2
Sulje dialogiboksi:Esc

Tietoa Vapaakenttä Pasianssi Pelistä

Pelin nimi, Vapaakenttä (FreeCell), tulee neljästä vapaasta kentästä pelilaudan vasemmassa yläkulmassa, joita voidaan käyttää väliaikaisesti korttien säilyttämiseen. Pelin keksi Paul Alfille, modifikaationa vanhemmalle pelille. Alfille myös loi ensimmäisen Vapaakenttä Pasianssi -videopelin vuonna 1978. Vaikka se oli saatavilla aikaisemmassa Windows-systeemin versiossa, Vapaakenttä sai suurimman osan suosiostaan, kun se ilmestyi Windows 95:n kanssa. Versiossa oli 32.000 eri korttijakoa saatavilla. Vuonna 1994 yritettiin ratkaista kaikki 32.000:sta korttijaosta. Projekti kesti melkein vuoden ja osoitti, että vain yksi korttijaoista oli mahdoton ratkaista. Siitä lähtien Vapaakenttä pysyy kuuluisana faktasta, että peli on lähes varmasti ratkaistavissa jokaisella satunnaisesti sekoitetulla pakalla.

Miten pelata?

Kuten suurimmassa osassa muista pasianssipeleistä, pelaaja aloittaa sekoitetulla pakalla, ja hänen täytyy järjestää kortit ässistä kuninkaisiin jokaiselle maalle erikseen. Järjestetyt kortit asetetaan lopetuspinoihin pelilaudan oikeassa yläkulmassa aloittaen ässistä. Siis, kortti voidaan asettaa lopetuspinoon vain, jos siinä on jo kortti, jolla on yhden pienempi numero ja on samaa maata. Jos yhtään lopetuspinoon asetettavia kortteja ei ole saatavilla, pelaajan täytyy siirrellä kortteja pelilaudalla, jotta enemmän kortteja pienillä numeroilla on suoraan saatavilla.

Sääntönä, pelaaja voi siirtää vain yhtä korttia kerrallaan – toisin kuin muissa pasianssipeleissä, joissa pelaaja voi nostaa kokonaisen pinon kortteja ja siirtää sen toiseen sijaintiin. Jos pelaaja haluaa siirtää enemmän kuin yhden kortin uuteen sijaintiin, on välttämätöntä käyttää vapaita kenttiä, jotka ovat pelilaudan vasemmassa yläkulmassa. Peli laskee automaattisesti, kuinka monta korttia pelaaja voi siirtää perustuen saatavilla olevien vapaiden kenttien määrään, sillä siirtäminen yksi kerrallaan voi olla työlästä. Mikä tahansa kortti voidaan asettaa vapaaseen kenttään. Lisäksi, mikä tahansa kortti voidaan asettaa vapaaseen aloituspinoon. Kortti voidaan kuitenkin asettaa toisen kortin päälle vain, jos jälkimmäinen kortti on yhden numeron suurempi ja on vastakkaista väriä, kuin edellisen maa.

Pelissä Vapaakenttä Pasianssi ei ole tiettyä pisteytystä. Edistyminen pelissä osoitetaan pelilaudalla jäljellä olevien korttien lukumäärällä (mitä vähemmän sen parempi). Tämä ei ole kuitenkaan relevanttia, kun pelaajat vertaavat tuloksiaan. Relevantti tulos on pelien voittoprosentti, keskimääräinen aika pelin ratkaisemiseksi, tai pisin voittoputki.

Tässä muutama vinkki. Klikkaa hiiren oikealla näppäimellä korttia asettaaksesi sen vapaaseen kenttään. Jos vapaita kenttiä ei ole saatavilla tai jos vapaassa kentässä on jo kortti, niin oikean näppäimen klikkaaminen lähettää kortin lopetuspinoon (jos mahdollista). Peli lähettää lopetuspinoon automaattisesti kortit, jotka eivät tule olemaan hyödyllisiä pelissä sen kuluessa.

Sulje

Sulje

Sulje